top of page

wo 23 nov

|

Ronse

Vertellen, schrijven, uitwisselen - Catherine Verguts

Samen schrijven we tekstjes rond ons verlies. We voelen de woorden via korte, toegankelijke opdrachten en zoeken zo naar nieuwe, krachtige verhalen, die in elk van ons zitten. Lees ‘verhaal’ niet te letterlijk: iedereen vertelt op een andere manier.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vertellen, schrijven, uitwisselen - Catherine Verguts
Vertellen, schrijven, uitwisselen - Catherine Verguts

Tijd en locatie

23 nov 2022, 14:30 – 16:30

Ronse, Zuidstraat 13, 9600 Ronse, België

Over het evenement

  • Woensdag 23 november
  • 14u30 tot 16u30
  • Locatie: HuisvandeMens, Zuidstraat 13 9600 Ronse
  • Inschrijven via ronse@demens.nu

Ik, Catherine Verguts, vertel over Kraanvogel, vlieg, een boek over mijn zoontje Sander. Hij spiegelde zijn s, schreef gedichtjes in een gebloemd schriftje en overleed aan een hersentumor op zijn negende.

Samen schrijven we tekstjes rond ons verlies. We voelen de woorden via korte, toegankelijke opdrachten en zoeken zo naar nieuwe, krachtige verhalen, die in elk van ons zitten. Lees ‘verhaal’ niet te letterlijk: iedereen vertelt op een andere manier. Misschien schuilt jouw verhaal wel in het vouwen van een origami kraanvogel of het dansen in je living.

We wisselen uit op zoek naar herkenning en erkenning van onze rouw en onze liefde, want verdriet en warmte hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar komen net vaak samen voor. Net zoals bij de oude Japanse traditie Kintsugi, waar gebroken keramiek met goud wordt gerepareerd, om de breuk niet weg te stoppen, maar net trots te tonen waar je gekneusd bent.

Deel dit evenement

bottom of page