top of page

di 10 mei

|

Vrijzinnig Ronse

UITGESTELD - Filmvoorstelling - Dogma 95 Festen - Anke Brouwers

Dogma 95 is een oorspronkelijk Deens verbond van een aantal regisseurs dat in 1995 in Kopenhagen is opgericht. De Deense naam is Dogme 95. De deelnemers hebben afgesproken zich bij het filmmaken aan tien strikte regels (dogma's) te zullen houden. RESERVEER VIA INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
UITGESTELD - Filmvoorstelling - Dogma 95 Festen - Anke Brouwers
UITGESTELD - Filmvoorstelling - Dogma 95 Festen - Anke Brouwers

Tijd en locatie

10 mei 2022, 20:00

Vrijzinnig Ronse, Zuidstraat 13, 9600 Ronse, België

Over het evenement

Dogma 95 is een oorspronkelijk Deens verbond van een aantal regisseurs dat in 1995 in Kopenhagen is opgericht. De Deense naam is Dogme 95. De deelnemers hebben afgesproken zich bij het filmmaken aan tien strikte regels (dogma's) te zullen houden. Deze regels worden opgesomd in het manifest van Dogma 95, en vormen samen De eed van zuiverheid.

De oprichters van Dogma 95 zijn de Deense regisseurs Thomas Vinterberg, Lars von Trier, Kristian Levring en Søren Kragh-Jacobsen. De eerste en tevens bekendste Dogma 95-film is Festen (Het Feest) uit 1998, geregisseerd door Thomas Vinterberg.

Anke Brouwers is docent filmgeschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen en School of Arts - KASK Koninklijk Conservatorium in Gent. U kent haar misschien ook van Cinema Canvas, waar ze haar visie over film, fotografie en drama overbrengt aan een breder publiek.

RESERVEER VIA INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Deel dit evenement

bottom of page