top of page

vr 15 mrt

|

Ronse

Paul Verhaeghe - Onbehagen - Boekvoorstelling

📅 Vrijdag 15/03 - 20u00 📌 De Passage Ronse - Sint-Martensplein 9 🎫 RESERVEER VIA: 📩 INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Paul Verhaeghe - Onbehagen - Boekvoorstelling
Paul Verhaeghe - Onbehagen - Boekvoorstelling

Tijd en locatie

15 mrt 2024, 20:00 – 22:00

Ronse, Sint-Martensplein 9, 9600 Ronse, België

Over het evenement

  • Vrijdag 15/03 - 20u00
  • De Passage Ronse - Sint-Martensplein 9
  • RESERVEER VIA:
  • INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

𝐎𝐯𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐳𝐢𝐧𝐠:

Een gevoel van onbehagen maakt deel uit van ons mens-zijn. Ondanks de welvaart op alle vlakken neemt de onrust in onze maatschappij toe. Paul Verhaeghe laat in dit boek zien dat iedere tijd een eigen gevoel van onbehagen kent, met de daarbij horende typische problemen – zoals in onze tijd een burn-out, het imposter syndroom of de angst om uitgesloten te worden.

Hoe kunnen wij onze huidige samenleving typeren, op welke manieren bepaalt die ons als individu, en welk onbehagen sluit daarbij aan? Zijn er verifieerbare verklaringen voor dit onbehagen, in de praktijk van de zorg, het onderwijs en de arbeidsorganisatie? In Onbehagen kiest Paul Verhaeghe voor een wetenschappelijk onderbouwde analyse, wars van op ideologie gebaseerde kritieken en utopische oplossingen. In zijn herkenbare vlotte en toegankelijke stijl gidst hij ons langs inzichten in deze tijd en verwachtingen voor onze toekomst.

𝐎𝐯𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐮𝐥 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐚𝐞𝐠𝐡𝐞:

"Paul Verhaeghe is klinisch psycholoog en psychoanalyticus. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Gent. Met Tussen hysterie en vrouw (1996) en Over normaliteit en andere afwijkingen (2002) won hij internationale erkenning als Freud- en Lacankenner. Met Liefde in tijden van eenzaamheid (1998), een kritische analyse van de hedendaagse verhoudingen tussen man en vrouw, brak hij door naar een algemeen publiek. Het werd een internationale bestseller; het boek werd in acht talen vertaald. Van Het einde van de psychotherapie zijn meer dan 12.000 exemplaren verkocht. Paul Verhaeghe is ook bekend van zijn boek Identiteit uit 2012, over de vorming van de hedendaagse identiteit.

Deel dit evenement

bottom of page