top of page

di 07 mei

|

Vrijzinnig Ronse

Patrick Haeck - Ontwaken uit een sekte - Lezing

📅 Dinsdag 07/05 - 20u00 📌 VC De Branderij - Zuidstraat 13, 9600 Ronse 🎫 RESERVEER VIA: 📩 INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Patrick Haeck - Ontwaken uit een sekte - Lezing
Patrick Haeck - Ontwaken uit een sekte - Lezing

Tijd en locatie

07 mei 2024, 20:00 – 23:00

Vrijzinnig Ronse, Zuidstraat 13, 9600 Ronse, België

Over het evenement

We zijn blij Patrick Haeck te kunnen verwelkomen in ons Vrijzinnig centrum voor een lezing die licht werpt op zijn unieke levensverhaal. Als voormalig lid van de Jehova's Getuigen heeft Patrick een opmerkelijke reis doorgemaakt van gelovige tot kritische denker en voorvechter van vrijheid en integriteit.

In zijn jeugd werd Patrick diep ondergedompeld in de leerstellingen van de Jehova's Getuigen, wat een ingrijpende invloed had op zijn persoonlijke leven en familierelaties. Zijn ontwaking begon toen hij geconfronteerd werd met tegenstrijdigheden en onethische praktijken binnen de organisatie, wat leidde tot zijn besluit om de gemeenschap te verlaten. Deze moedige stap bracht echter een zware tol met zich mee, waaronder sociale uitsluiting en een lange strijd voor gerechtigheid en erkenning.

Patrick's verhaal is niet alleen een getuigenis van persoonlijke veerkracht, maar ook een kritische blik op de manier waarop sektarische bewegingen individuen kunnen beïnvloeden en controleren. Zijn lezing zal dieper ingaan op de psychologische en sociale mechanismen van manipulatie binnen gesloten gemeenschappen en hoe individuele vrijheid en kritisch denken kunnen zegevieren over indoctrinatie en conformisme.

Deze avond biedt een unieke kans om te leren van Patrick's ervaringen en inzichten, en om te reflecteren op de waarde van vrijzinnig humanisme als een levensbeschouwing die menselijke waardigheid en welzijn centraal stelt. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit inspirerende evenement, waarin we samen de dialoog aangaan over vrijheid, geloof en de kracht van het individu.

Deel dit evenement

bottom of page