top of page

vr 21 jun

|

Ronse

Midzomerfeest - Die Verdammte Spielerei

📅 21/06/2024 - Start 18u00 - Optreden 20u00 📌 VC De Branderij Zuidstraat 13 🎫 RESERVEER VIA: 📩 INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Midzomerfeest - Die Verdammte Spielerei
Midzomerfeest - Die Verdammte Spielerei

Tijd en locatie

21 jun 2024, 20:00 – 22 jun 2024, 00:00

Ronse, Zuidstraat 13, 9600 Ronse, België

Over het evenement

  •  21/06/2024 - Start 18u00 - Optreden 20u00
  • VC De Branderij Zuidstraat 13
  • RESERVEER VIA:
  • INFO@VRIJZINNIGRONSE.BE

Ieder jaar vieren we Midzomerfeest op de dag van het Vrijzinnig Humanisme. Dit jaar is dat niet anders én we verwachten jullie dus massaal om er een groot feest van te maken met niemand minder dan Die Verdammte Spielerei!

OVER: "Ze waren met zessen, ze liepen in Gent rond. Ze kwamen van nergens, gingen nergens naartoe." Naar de gevleugelde woorden van Lieven Tavernier ontstond in juni 2006 Die Verdammte Spielerei. Onze Vlaamse kleinkunstenaar voorspelde het al: “En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst.”

Intussen groeiden ze uit tot het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond. Ze marcheren fier als een fanfare en lopen nooit verloren dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister. Samen zorgen ze voor een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing.

Die Verdammte Spielerei verzorgde ondertussen ontelbare optredens op gerenommeerde straattheaterfestivals en op festivals zoals Pukkelpop, Lowlands, Dranouter, Gentse Feesten, Lokerse Feesten, … Ook in het buitenland weet men hen te vinden, zo waren ze reeds te gast in Londen, Suwon (Korea), Duitsland, Oostenrijk.

Deel dit evenement

bottom of page