top of page

vr 27 mrt

|

Vrijzinnig Ronse

AFGELAST Algen kunnen de wereld redden

Misschien kunnen algen het klimaatakkoord van Parijs nog doen slagen? Sommige Vlaamse professoren geloven alvast van wel. Daarom speelt Vlaanderen een voortrekkersrol in het onderzoek. In de speurtocht naar hernieuwbare energie bieden algen haalbare en goedkope oplossingen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
AFGELAST  Algen kunnen de wereld redden
AFGELAST  Algen kunnen de wereld redden

Tijd en locatie

27 mrt 2020, 20:00

Vrijzinnig Ronse, Zuidstraat 13, 9600 Ronse, België

Over het evenement

Misschien kunnen algen het klimaatakkoord van Parijs nog doen slagen? Sommige Vlaamse professoren geloven alvast van wel. Daarom speelt Vlaanderen een voortrekkersrol in het onderzoek. In de speurtocht naar hernieuwbare energie bieden algen haalbare en goedkope oplossingen om het voedsel-, milieu- en klimaatprobleem grondig aan te pakken.

Zeewier is een vleesvervanger boordevol eiwitten. Microalgen kunnen dan weer als veevoer of visvoer dienen. En wat dan gezegd van de blauwgroenalg Spirulina die de textiel-, voedings- en landbouwindustrie kan doen vergroenen? En het beste van alles? Onze eigen Noordzee is er het ideale ecosysteem voor.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Schrijf je dan zeker in voor deze lezing van mariene bioloog Christiaan Thoen.

Partners: Huis van de Mens Ronse TRAP Ronse Milieufront Omer Wattez vzw Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw August Vermeylenfonds Ronse Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus

Reservatie: https://www.vormingplus-vlad.be/algen-kunnen-de-wereld-redden

Toegang:  10 euro / sociaal tarief: 2 euro 

Deel dit evenement

bottom of page