Willemsfonds

Het Willemsfonds, cultuur voor elk wat wil(lem)s

Hou je van vrijheid en heb je een hekel aan vooroordelen? Ben je nieuwsgierig, alert, onbevangen en kritisch? Wil je samen met anderen cultuur in de ruimste zin van het woord ervaren? Dan is het Willemsfonds iets voor jou! Een culturele organisatie met meer dan 160 jaar ervaring. Beter kan je niet zitten.

Willem-wie?
Het Willemsfonds is een socio-culturele vrijwilligersorganisatie, genoemd naar Jan Frans Willems. Het Willemsfonds is van liberaal-vrijzinnige signatuur. De organisatie werd op 23 februari 1851 in Gent opgericht ter verdediging van de Nederlandse taal. Dit deed het door het Vlaamse volkslied aan te moedigen, taalkundige wedstrijden te organiseren en betaalbare Nederlandstalige boeken uit te geven. Daarnaast richtte het bibliotheken op. Vandaag is het Willemsfonds een ontmoetingsplaats waar mensen genieten van cultuur in de ruimste zin van het woord.

Activiteiten voor elk wat wil(lem)s
Samen naar de opera of naar een jazzconcert, vijf dagen naar de Elzas, achter de schermen van het ballet van Vlaanderen, naar Louvre-Lens, een fotografiewedstrijd, bezoek het windmolenpark op zee, een culturele fietstocht, een zomerse zoektocht, lezingen over euthanasie en Adolphe Sax… Kortom: voor elk wat wil(lem)s! Ontdek het zelf!

Willem-Waar?
Van Koksijde tot Zonhoven en van Lint over Ronse tot Zaventem: het Willemsfonds is aanwezig. In totaal zijn er in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zo’n 90 afdelingen actief.

Willemsfonds afdeling Ronse
Contactpersonen:
Isabelle Raevens (voorzitter)
GSM: 0476 35 64 56
Email: iraevens@gmail.com of willemsfondsronse@gmail.com
Activiteiten:
zie deze website !

Team HuisvandeMens Ronse

Neem een kijkje op www.deMens.nu voor meer info over onze werking!

Activiteiten